Gratis verzending bij je bestelling!

Keurmerk webwinkel

Amalaki; de grootste bron van vitamine C


Vitamine C is een hele belangrijke vitamine. Vitamine C heeft namelijk antioxidant-en ontstekingsremmende eigenschappen en gaat fouten bij genreplicatie tegen. Een tekort aan vitamine C is schadelijk en kan leiden tot een verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en scheurbuik veroorzaken. Gelukkig hebben wij de amalaki vrucht. Maar wat is eigenlijk amalaki? En wat zijn de voordelen?

De amalaki is een Indische vrucht uit India die boordevol zit met vitamine C. De vrucht is bijna bolvormig, groengeel en smaakt zuur, bitter en is behoorlijk vezelig. Amalaki staat binnen Ayurveda bekent om zijn geneeskracht en wordt al eeuwen gebruikt in Ayurvedische medicijnen. De wetenschap heeft bewezen dat amalaki antioxiderende, immuun versterkende, pijnstillende, antitussieve en gastroprotectieve eigenschappen heeft. De werkzaamheden van amalaki bij diverse aandoeningen wordt in het algemeen verklaard door het hoge vitamine C-gehalte. De gewenste inname is tweemaal per dag, tijdens maaltijd met water via het supplement Organic India Amalaki.

Wat is amalaki?

Amalaki wordt ook wel de Indiase kruisbes genoemd en komt, zoals de naam al suggereert uit India.

De amalaki groeit aan de gelijknamige boom, welke klein tot gemiddeld in grootte zijn en een hoogte bereiken tussen de 1 en 8 meter.

De vrucht is bijna bolvormig, licht groengeel, vrij glad en hard van uiterlijk, met zes verticale strepen of groeven.

De bessen smaken zuur, bitter en zijn behoorlijk vezelig. Maar dat is alleen maar gezond.

Amalaki vrucht - tjuptjup

In India staat amalaki bekent om zijn geneeskracht en wordt het al sinds mensenheugenis gebruikt in Ayurvedische medicijnen. 

De voordelen van amalaki

De amalaki vrucht is een traditioneel Indisch vrucht die binnen Ayurveda wordt gebruikt als een verjongend medicijn bij veroudering. Ayurveda-literatuur vermeldt dat amalaki een gunstige rol speelt bij kanker, diabetes, lever- en hardaandoeningen, maagzweren en diverse andere aandoeningen.

De amalaki is een van de beste natuurlijke bronnen van vitamine C. Als de vrucht eenmaal gedroogd is, blijft de vitamine C voor het grootste deel behouden omdat zij gebonden is aan de looistoffen in de vrucht en juist dit gegeven is belangrijk bij het begrijpen van de werkzaamheid.

Wetenschap heeft bewezen dat amalaki antioxiderende, immuun versterkende, pijnstillende, antitussieve en gastroprotectieve eigenschappen heeft.

Rapporten uit verschillende wetenschappelijke studies suggereren dat de consumptie ervan ook weefsels beschermt tegen stralingsschade. Onderzoeken op ratten hebben ook aangetoond dat bij inname van amalaki de oxiderende stress afneemt en dat dit bijdraagt aan een beter hart en het vetgehalte in het bloed afneemt.

In recente studies werd gezien dat amalaki de levensduur en uithoudingsweerstand van bananenvliegen wist te verlengen en het wist de genoomstabiliteit in ratten te verhogen. Hoe stabieler iemand zijn genomen zijn hoe gezonder iemand is. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat een hoge genoominstabiliteit de kans op kanker vergroot.

En uit weer een ander onderzoek, uitgevoerd op ratten, blijkt ook dat amalaki het hart verbetert. Het zou met name de contractiele functie van het hart verbeteren.

De werkzaamheid van amalaki bij diverse aandoeningen wordt in het algemeen verklaard door het hoge vitamine C-gehalte.

Vitamine C heeft immers antioxidant-en onstekingsremmende eigenschappen en gaat fouten bij genreplicatie tegen (antimutageen).

Amalaki heeft dus vele voordelen.

Voor de wetenschappelijke artikelen verwijs ik naar mijn bronnen onderaan de pagina.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F

De gewenste inname

De gewenste inname van amalaki is tweemaal per dag.

Het beste kun je het ook tijdens de maaltijd innemen met water.

Houd je wel aan de aanbevolen dosering, want te veel vitamine C is ook niet goed.

Het gaat hier om amalaki capsules van 500 mg.

De reden om tweemaal per dag amalaki in te nemen is dat onderzoek heeft aangetoond dat je bij deze inname na 14 dagen positief resultaat krijgt van amalaki. 

Organic India Amalaki

De inname die ik aanraad is door middel van voedingssupplementen. Ons lichaam neemt voedingsstoffen in voedingssupplementen namelijk gemakkelijker op dan via eten.

Het product wat ik dan ook aanraad is het product Organic India Amalaki

Zo ben je gegarandeerd van hele goede fairtrade amalaki.

Organic India werkt namelijk samen met de Indiase boeren en geven ze een eerlijke prijs voor hun werk. Dit blijkt wel uit het feit dat steeds meer boeren gaan samenwerken met Organic India.

De producten van Organic India zijn allemaal biologisch en veilig.

Kijk maar eens naar het potje als je het binnen hebt. Alle supplementen van Organic India hebben verschillende keurmerken om te garanderen dat het een veilig product is.

Wanneer je twijfelt of amalaki goed op je werkt, omdat je bijvoorbeeld bepaalde medicatie gebruikt of een chronische ziekte hebt, raad ik je aan om even een arts te raadplegen, voordat je daadwerkelijk het supplement inneemt. 

Conclusie

Amalaki komt dus uit India en wordt al eeuwen toegepast in de Ayurvedische geneeswijze. Door zijn hoge vitamine C-gehalte heeft amalaki vele gezondheidsvoordelen, welke wetenschappelijk zijn bewezen. Wetenschap heeft bewezen dat amalaki antioxiderende, immuun versterkende, pijnstillende, antitussieve en gastroprotectieve eigenschappen heeft. De gewenste inname betreft tweemaal per dag. Ik raad je aan om het via het supplement Organic India Amalaki toe te nemen. Voedingsstoffen worden namelijk via supplementen makkelijker ingenomen. Ook ben je verzekert van een fairtrade en uitstekend product als je een product neemt van Organic India.

Bedankt voor het lezen en mocht je meer informatie willen of heb je zelf nog vragen aan mij, mail dan naar info@tjuptjup.com of laat een reactie achter in de comments.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F 

 

 

 

 

Bronnen

https://en.wikipedia.org/wiki/Phyllanthus_emblica

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5561106/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12020921

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3351451/


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerdfeedback management tool