Gratis verzending bij je bestelling!

Keurmerk webwinkel

Het heilige basilicum (Tulsi)


Zoals je wellicht is opgevallen bevatten alle producten van Organic India  het heilige bascilicum (Tulsi). Deze basilicum staat in India bekend om zijn magische krachten en verstrekt onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Nu kun je je natuurlijk afvragen ‘Wat is dat nou voor plant?' Geen nood, in dit artikel zul je er alles over lezen.

De Tulsi plant heeft zijn oorsprong in India waar het een heilige plant is en een belangrijke rol vervult in het dagelijkse leven van de Indiërs. Volgens de oude geschriften geldt de Tulsi als een incarnatie van de godin Lakshmi en symboliseert bescherming, gezondheid en vruchtbaarheid. De Tulsi plant wordt binnen de Ayurveda gebruikt voor het behandelen van Astma, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten, kanker en nog veel meer. Laten wij samen gaan inzoomen op deze mooie basilicum.

Tulsi bladeren - tjuptjup

Holy Basil (Tulsi)

Wat is Tulsi?

Heilige basilicum(Tulsi, Ocimum sanctum Linn, Ocimum tenuiflorum, Sacred Basil) is familie van de mint of Labiatae plantenfamilie.

Tulsi c.q. ‘De ongeëvenaarde’ is een van de meest heilige planten binnen de Hindoe-religie en wordt al duizenden jaren gewaardeerd door Ayurveda, Grieken, Romeinen, Siddha en Unani vanwege de voordelen voor geest, lichaam en geest.

Het heilige basilicum is van oudsher gebruikt voor angst, hoest, astma, diarree, koorts, dysenterie, artritis, oogziekten, indigestie, hikken, braken, maagproblemen, hartgezondheid, rugpijn, huidziekten, ringworm, insecten, slangen en schorpioenbeten en malaria.

Als een noötropisch supplement wordt het heilige basilicum hoofdzakelijk gebruikt om de stemming te ondersteunen, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen.

Het heilige basilicum bevat de stoffen eugenol, rosmarinic zuur, caryofylleen, ursolzuur en oleanolic zuur (triterpenoInezuren), carotenoïden, vitamine C, calcium, zink en chlorofyl.

Onderzoek in het afgelopen decennium toont aan dat de heilzame werking van Tulsi onder meer het gebruik als adaptogeen is, voor metabolisme, ondersteuning van het immuunsysteem, bescherming tegen verschillende vormen van straling, antimicrobieel en anti diabetisch is.

Wanneer wij kijken naar Tulsi in het algemeen, dan zien wij dat Tulsi werkt om de gezondheid van de mens te ondersteunen. Onderzoek toont aan dat dit adaptogeen geclassificeerd kan worden volgens 3 belangrijke klinische domeinen; metabole stoornissen (15 studies), cognitie en gemoedstand (4 studies), en immuniteit en infecties (5 studies).

En merk op dat ontsteking de onderliggende oorzaak is bij al deze gezondheidsproblemen.

De ontstekingsremmende effecten van Tulsi worden toegeschreven aan meerdere metabolieten die alleen werken en synergetisch ontstekingsroutes remmen.

De Ayurvedische traditie om dagelijks Tulsi te gebruiken kan een zeer effectieve manier zijn om veel moderne chronische ziekten te behandelen.

 https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F

Hoe werkt Tulsi voor het brein?

Tulsi stimuleert de gezondheid van de hersenen en functioneert op verschillende manieren. Maar twee in het bijzonder vallen op.

  1. Tulsi beschermt de hersenen tegen chronische harde geluiden. Blootstelling aan hard geluid is geïdentificeerd als een belangrijke bedreiging van het milieu voor de volksgezondheid.

Luide blootstelling aan lawaai, behalve dat het uw gehoor beschadigt, is slecht nieuws voor je hart, endocriene en zenuwstelsel.

Luid lawaai van welke bron dan ook beschadigt het DNA, onderdrukt belangrijke neurotransmitters en verzwakt je immuunsysteem. Tulsi beschermt je hersenen tegen chronische blootstelling aan hard geluid.

Onderzoekers gaven ratten, welke langdurig blootgesteld waren aan harde geluiden, een Tulsi-extract van 70% en ontdekten dat deze adaptogeen bescherming bood tegen de geluidsbelasting.

  1. Tulsi beschermt en stimuleert het geheugen. Van Tulsi is aangetoond dat het een krachtige acetylcholinesterase (AChE) -remmer is. AchE is het enzym dat acetylcholine afbreekt zodra het in uw hersenen wordt gebruikt.

Maar te veel acetylcholinesterase (AChE) onderdrukt acetylcholine, wat op zijn beurt leer en geheugen doet afnemen. En komt vooral veel bij patiënten met de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten.

Onderzoekers in Japan hebben getoond dat Tulsi bevorderend was bij cognitieve stoornissen.

De kracht van Tulsi

Het heilige basilicum als adaptogeen kan fysieke, chemische, metabolische en psychologische stress helpen te verminderen door zijn unieke combinatie van therapeutische werkingen.

Tulsi kan je hersenen en lichaam beschermen tegen industriële vervuiling, zware metalen, fysieke stress door zware fysieke inspanning, een beroerte, blootstelling aan kou en overmatig lawaai.

Tulsi kan de bloedglucose, bloeddruk en hoge cholesterol normaliseren en boost het geheugen en de cognitie door zijn anxiolyse eigenschappen en antidepressieve eigenschappen.

Het kan beschermen tegen menselijke en dierlijke ziekteverwerkers en kan zelfs worden gebruikt als handreinigingsmiddel, mondwater en waterzuiveringsinstallatie.

Tulsi beschermt tegen giftige chemicaliën door het glutathiongehalte van je lichaam te verhogen. Het verhoogt tevens de activiteit van antioxidanten enzymen zoals superoxidedismutase en katalase. Weg met die vrije radicalen en andere toxinen. Opgeruimd staat netjes 😉.

Tulsi beschermt je hersenen tegen de toxische effecten van veel geneesmiddelen, waaronder paracetamol, meloxicam, haloperidol en tuberculose.

Tulsi als een noötropische kan helpen het geheugen te verhogen door acetylcholinesterase te remmen, wat acetylcholine helpt te verhogen en kan daardoor helpen neurodegeratieve ziekten zoals Alzheimer en demente te voorkomen.

En Tulsi beschermt je hersenen tegen zware metalen zoals arsenicum, cadmium, chroom en kwik. En van de toxische effecten van straling.  

Bijeffecten 

Tulsi wordt gezien als niet giftig en veilig te gebruiken, zelfs met hoge doseringen.

Maar er zijn natuurlijk ook bijeffecten.

Er zijn rapporten bekend die aangeven dat toxiciteit bij muizen optreedt bij het gebruik van Tulsi olie (70%) bij een dosering van 42,5 ml/kg lichaamsgewicht. Dat is echter nog niet aangetoond bij mensen.

Als je hypoglycemisch bent of een bloedingsstoornis heeft, moet je voorzichtig zijn met het aanvullen met Tulsi.

Van heilige basilicum is aangetoond dat de plant het aantal zaadcellen bij mannen aanzienlijk verlaagd. Ook is bekend dat dorpsvrouwen en ayurvedische artsen de heilige basilicumbladeren gebruiken vanwege het anti fertiliteitseffect.

Onderzoekers zijn nu studies aan het doen om uit te vinden of Tulsi als een effectief anticonceptiemiddel voor mannen zal werken.

Maar gelukkig is dit anti-sperma-effect omkeerbaar na het stoppen van het gebruik van Tulsi. Dus mannen, no worries :D.

Een vrouw die weet hoe het hoort

Een vrouw die weet hoe het hoort

Conclusie

Waarom je eigenlijk niet fout kan gaan 

Mensen die Tulsi gebruiken ervaren minder stress. En zoals vele weten is dat vandaag de dag echt een groot probleem aan het worden.

Zelf ervaar ik ook de voordelen van het gebruik van Tulsi; lekker minder stress en meer in het moment. Ik ben als het waren een rots onder aan een waterval geworden. De tulsi laat mij geweldig omgaan met mij stress en zorgt ervoor dat zaken niet te lang aan mij vreten.

En tegen de studenten die dit lezen wil ik zeggen dat veel studenten op het internet enthousiast zijn over Tulsi. Het helpt tegen examenstress, dus is dat even mooi meegenomen!

Ik zou heel graag willen dat je het gewoon probeert. Je kan er geen bult aan vallen en je zult de positieve werking zeker gaan ervaren. Neem een kijkje bij onze Organic India Tulsi thee en pak je kans! 

Laat in de comments weten wat jouw ervaringen zijn met Tulsi en vergeet niet dat als je je aanmeld op de nieuwsbrief je gratis verzending krijgt bij je order 😉.

 https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerdfeedback management tool