Gratis verzending bij je bestelling!

Keurmerk webwinkel

Hoe creëer je hemel op aarde?


Na de breuk van een intense relatie ben ik mijzelf gaan afvragen hoe het komt dat je in het begin van een relatie jezelf in de zevende hemel waant en direct na de breuk je zo ellendig voelt. Wat is er precies gebeurd en waar kan ik in mijn volgende relatie rekening mee houden?

Ik heb hierover wat onderzoek gedaan en gelukkig is het onze held Bruce H. Lipton PdD gelukt om op deze boeiende vragen antwoord te geven. Het hoeft namelijk niet eindig te zijn. Wij kunnen ‘The Honeymoon Effect’ namelijk vasthouden. Zelfs wanneer wij alleen zijn :-O! Het effect is vast te houden door bewust te worden van je gedachte en gedrag. Je dient het onderbewuste te ontrafelen en het her te programmeren. Laten wij eens kijken naar wat dat precies betekent en wat je eraan kunt doen.

People in love - tjuptjup

De geluksbrenger

Allereerst wil ik uitbreiden over de auteur Bruce H. Lipton PhD. Want naar mijn mening verdient hij echt de nobelprijs. Bruce H. Lipton PhD, celbioloog en docent, is een internationaal erkende leider in het overbruggen van wetenschap en geest. Bruce zat op de faculteit van de Universiteit van Winsconsin, school of Medicine en voerde later baanbrekend stamcelonderzoek uit aan de Stanford University. Hij is de auteur van The Biology of Belief en de meer recente Spontaneous Evolution. Bruce ontving in 2009 de prestigeuze Goi PEACE Award (Japan) ter ere van zijn wetenschappelijke bijdrage aan de wereldharmonie. Onze held wordt om deze reden gezien als een prominent en geweldige vertegenwoordiger van de ‘nieuwe biologie’. En dat is zeker terecht. In 1967 is hij begonnen met experimenteren op stamcellen en vele jaren later is zijn boek The Honeymoon Effect het resultaat. Het boek is zeker het lezen waard en te bestellen via onderstaande link. Zie ook de video onderaan de blog om kennis te maken met Bruce.

 Wat is ‘the honeymoon effect’?

Een staat van gelukzaligheid, passie, energie en gezondheid als gevolg van een enorme liefde. Je leven is zo mooi dat je niet kunt wachten om op te staan om een nieuwe dag te beginnen en je dankt het universum dat je leeft. Denk terug aan de meest spectaculaire liefdesaffaire van je leven - de Grote die je hals over kop omver sloeg. Voor de meesten was het een tijd van oprechte gelukzaligheid, gezonde gezondheid en overvloedige energie. Het leven was zo mooi dat je niet kon wachten om 's ochtends uit je bed te springen om meer hemel op aarde te ervaren. Het was het Wittebroodswekeneffect dat voor altijd zou duren. Helaas voor de meesten is het wittebroodswekeneffect vaak van korte duur. Stel je voor hoe jouw tijd hier zou zijn als je het Honeymoon-effect gedurende je hele leven zou kunnen handhaven. Dit willen wij toch allemaal. Hierover later meer.

Wat is het nut van verliefd worden?

Maar allereerst willen wij natuurlijk weten wat nu eigenlijk het nut is van verliefd worden. Het kan zijn dat je wel eens hebt afgevraagd waarom je het maar blijft proberen in de liefde, ook al heb je slechte ervaringen in de liefde. Dit komt omdat mensen ontworpen zijn om te binden. Mensen zijn nou eenmaal niet geschapen om alleen te zijn. Er is een fundamentele biologische imperatief die jou voortstuwt om relaties aan te gaan met andere organismes. Dit hoeft dus niet enkel je partner te zijn. Heel je wezen is er dus op gedreven om te binden.

Love 24 hrs - tjuptjup

Er zijn natuurlijk extra biologische imperatieven ontworpen om individuele- en soortoverleving te verzekeren. Zoals: drang om voedsel, seks, groei, bescherming en woeste, onverklaarbare drang om te vechten voor het leven.

Wanneer onze biologische driften niet worden vervuld krijgen wij een naar gevoel in onze maag dat aangeeft dat er iets mis is. Zelfs voordat wij er bewust van zijn. Vele van ons hebben vandaag dit ‘rare’ gevoel in onze maag, omdat wij ons vragen gaan stellen over de leefbaarheid van onze planeet en de mensen die erop leven. Gelukkig kunnen wij dit veranderen. Het begint bij bewustwording en start bij jezelf.

De drift om te binden met andere is het sterkte van alle driften en maakt de mens ook uniek in het geheel. De drift naar voortplanting, aka seks, neemt namelijk af naarmate de populatie stabiliseert.

Het nut van verliefd zijn, of gelukkig binden met andere, is dat het een biologisch proces is, wat ons compleet maakt en zorgt dat wij samen komen. Het maakt je wereld volmaakt en kan eeuwig duren. Of je homoseksueel of heteroseksueel bent is niet relevant.

Wat is de biologische reactie van je lichaam tijdens verliefdheid?

Voordat wordt uitgelegd hoe je lichaam reageert op verliefdheid wil ik benadrukken dat wij geen slaaf hoeven te zijn van onze eigen neurochemicaliën en hormonen. We zijn onze eigen bioloog die via de kracht van de verbeelding onze liefdesdrankjes kunnen maken die onze cellen en lichaam beïnvloeden.

Bruce H. Lipton PhD heeft dit onderzocht door het kweken van identieke stamcellen in verschillende kweekmediums. Hij ontdekte dat het niet de genen waren die de uitkomst bepaalde maar de omgeving, of in dit geval de inhoud van het medium.

Reflecterend op jou als persoon wordt jouw medium gevuld met de gedachtes die je erin stopt. Jij bestuurt de chemie van je eigen kweekmedium, het bloed, door je voedingswaarde en de werking van je hersenen. Wanneer jij liefde ervaart zullen jouw hersenen de stoffen dopamine, oxytocine en groei hormonen aanmaken.  En wanneer deze in jouw ‘kweekmedium’ komen zullen jouw cellen robuust worden en groeien. Jammer genoeg werkt het ook omgekeerd. Als men angst ervaart worden stresshormonen aangemaakt en komen cytokines in jouw bloed. Met als gevolg dat de cellen stagneren of zelfs afbreken. Dit is een beschermingsmechanisme wat ervoor zorgt dat eventuele aanvallen afgewenteld kunnen worden. Gedachtes zijn dus van belang en beïnvloeden meer dan je in eerste instantie denkt.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F

Vier geesten denken niet hetzelfde

En dit is zeker waar. Veel koppels ervaren in het begin van hun liefde een opperste staat van geluk. ‘The good vibes’ waren alom aanwezig. Jullie zijn hevig verliefd en jij wist dat het dit keer voor altijd zou duren.

Behalve dat deed het niet.

Heel je wereld stort in bij een breuk en je blijft berooid achter. Met de obsessieve gedachtes van wat het kon zijn. Ook blijf je jezelf afvragen hoe zo iets moois, zo snel kon aftakelen. Jij wilde immers dat het werkte.

Het geheim zit hem in het feit dat wij twee breinen hebben. Een bewuste en een onderbewuste brein. In het begin van de relatie werden je gevoelens en gedragingen gestuurd door het bewuste brein. Dit brein is het ‘creatieve’ brein en is reageert op je wensen en verlangens. Dus wanneer het bewuste brein van twee mensen samen komt wordt magische harmonie gecreëerd. Dit komt omdat honeymoon partners opereren vanuit hun diepste wensen en verlangens met als uitkomst…voila, hemel op aarde!

echter, na verloop van tijd raakt je bewuste geest belast met gedachten die te maken hebben met de drukte van het dagelijks leven. De verwerking van de bewuste geest verschuift van het creëren van de huwelijksreiservaring naar het management en de strategieën die nodig zijn om met waargenomen behoeften om te gaan. Het resultaat is dat de bewuste geest gedragscontrole opgeeft aan programma’s die eerder in het onderbewustzijn waren opgeslagen.

Wanneer wij dus kijken naar koppels hebben wij niet te maken met twee breinen, maar met vier breinen. En deze twee ‘extra’ breinen kunnen zaken nogal kapot maken.

Het gedrag dat in het onderbewustzijn is geprogrammeerd is voornamelijk afgeleid van het observeren en downloaden van andermans gedrag (veel van hen negatief en ondermijnend) – veelal van je ouders, naaste familie, de gemeenschap en cultuur. Dit is je autopilot brein en zorgt ervoor dat je op automatische pilot bijvoorbeeld naar werk kan rijden of het slot van de deur haalt.

Het vervelende van dit alles is wel dat je maar 5% van je tijd je bewuste brein gebruikt. Maar liefst 95% van de tijd gebruik je je onderbewuste brein!

Vaak gaan relaties kapot nadat de vervelende onderbewuste gedragingen de kop op steken. Men gaat zich van alles afvragen en komt tot de conclusie dat het de huidige situatie niet wil accepteren.

De valkuil van deze visuele cirkel is overduidelijk. Het zijn de programma’s in jouw en je partners brein die daarvoor zorgen. Jouw bewuste brein heeft je op een zoektocht gestuurd om de ware te vinden en is zielsgelukkig wanneer dat gebeurd, maar het onderbewuste maakt kapot wat wordt gecreëerd. Maar als je eenmaal weet dat je met vier geesten in de relatie te maken hebt, en als je eenmaal weet hoe je de negatieve programmering van je onderbewustzijn kunt veranderen, zul je de hulpmiddelen hebben om te reconstrueren wat je verloren hebt.

 Hoe zorg ik ervoor dat de verliefdheidsgevoelens blijven?

En nu het belangrijkste. Om het verliefdheidsgevoel te behouden dien je het volgende stappenplan te volgen:

STAP 1: Ben bewust van wat je vraagt

Om jezelf te helpen en het universum te helpen om jou te helpen is het belangrijk dit je exact bent in je visualisatie en precies opschrijft wat je wilt uit het leven. Wanneer onze doelen vaag zijn, zal het universum zijn best doen om de gaten te vullen. Echter kunnen juist deze gaten ervoor zorgen dat je je doel niet (helemaal) haalt. Met dat in gedachte dien je, voordat je begint met herprogrammeren, een stap terug te nemen en jezelf bewust afvragen ‘Wat is het wat ik echt wil?’

Bruce heeft het mooi samengevat in zijn statement:


‘Be conscious of what you ask for because you’re going to get it.’

 

Maak in je hoofd een lijst met waar je opzoek bent in een relatie. Vul zoveel mogelijk details in, hoe meer hoe beter. Dit is oefening om ervoor te zorgen dat je creatieve brein, het bewuste, betrokken is bij het maken van de lijst.

Schrijf daarna de lijst zo gedetailleerd mogelijk op. Hoe completer hoe makkelijker je het voor het universum maakt om je wensen en verlangens te realiseren. In plaats van ‘Ik wil een goede relatie’, beschrijf in multisensorische details en in tegenwoordige tijd alsof je het al hebt. Een voorbeeld is: Ik houd van mijn liefdevolle, open-minded, empathische, slimme levens partner en ik voel me compleet ondersteund gedurende onze rustige avonden lachen en het delen van onze levensverhalen en interesses.

Door precies uit te schrijven en uit te zenden wat je wilt, manifesteer je bewuste en onbewuste gedragingen die het soort relaties aantrekken dat je in je leven wilt.

STAP 2: Bekijk je onderbewuste

Nadat je expliciet bent geweest in wat voor soort leven je wilt dienen wij ook te kijken naar het onderbewuste. Want de gedragingen die komen vanuit ons onderbewuste zijn vaak onzichtbaar voor onszelf.

Het kan namelijk zijn dat je nooit het juiste voorbeeld hebt gehad. Wellicht waren je ouders nooit lief tegen elkaar en waren zij vanwege noodzaak bij elkaar. Het kan dan zijn dat je liefde hebt geassocieerd met afstandelijkheid, bitterheid en kattigheid. Je bewuste kan dan wel vragen om liefde en compassie, maar als je onderbewuste liefde anders heeft gedefinieerd kan het onderbewuste rampspoed veroorzaken. Gelukkig is dat niet bij mij het geval, maar dit dien je zelf te ontrafelen. Wees eerlijk tegen jezelf, want leugens vertellen tegen jezelf zullen je niet verder helpen. Kijk voor het ontrafelen van je onderbewuste vooral naar de grote patronen in je leven.

Een belangrijke notitie hierbij is het volgende. Voordat je een liefdevolle relatie zoekt, zorg er dan voor dat je van jezelf houdt en dat deze gedachte fundamenteel is geworteld in je onderbewuste. Een gebrek aan zelfliefde is bij de meeste mensen een grote obstakel voordat ze hemel op aarde kunnen creëren.

STAP 3: Begin met herprogrammeren

Er zijn verscheidene technieken om je onderbewuste te herprogrammering. In deze blog zullen er drie genoemd worden die ikzelf en/of Bruce hebben gebruikt. Maar staar je vooral niet blind op deze drie manieren, want dit zijn niet de enige. Zie voor meer informatie de website van Bruce: https://www.brucelipton.com/

a. Mindfulness

Het eerste wat ik heb gedaan is het oefenen van mindfullness door elke ochtend te mediteren voor het werk. Dit zorgde ervoor dat ik mij bewust werd van mijn gedachtes! Het doel van mindfullness is om ervoor te zorgen dat alle acties en beslissingen genomen worden vanuit de wensen en verlangens die je hebt, oftewel vanuit je bewuste.

Het mooie van deze ervaring is dat ik niet alleen erachter kwam hoe vaak ik wel niet in gedachte was verzonken, maar ook dat ze niet altijd even nuttig waren. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat 65% van onze gedachtes negatief of overbodig zijn.

Een manier om hiermee te beginnen is door tijdens een onbenullig iets, bijvoorbeeld autorijden, je bewust te worden van je gedachtes. Als je bijvoorbeeld denkt dat je te laat komt door de file je gewoon aan iets positiefs denkt. Dus zorg ervoor dat je met een sterke intentie de negatieve gedachte omvormt in iets positiefs en je ervoor zorgt dat je in het moment blijft. Oefening baart kunst en zal zeker vruchten werpen.

Mindfulness is heel lastig vast te houden in deze roerige tijd in waarin wij leven en is daarom een levenslange oefening. Die het trouwens voor mij waard is 😉.

God damn that feels good - tjuptjup

      AND GOD DAMN IT FEELS GOOD!

 

b. Hypnosis/subliminale tapes

Wanneer wij uit de diepe slaap ontwaken, springen de frequenties van de hersenen van de trage, onderbewuste delta-golven naar de hoge beta frequentie. Dit is het moment dat het brein droomt en zich tussen het bewuste en onderbewuste bevind. Dit gebeurt tweemaal per dag. Een keer bij het opstaan en een keer bij het slapen gaan.

Bruce heeft hier gebruik van gemaakt door een subliminale bandje te gebruiken, die is ontworpen om positieve gedachtes en overtuigingen in het onderbewuste te  programmeren. Bij het slapen gaan zette hij het bandje aan en dommelde bij het luisteren van het bandje in slaap. Het heeft hem drie pogingen gekost om niet wakker te blijven liggen van het bandje.

De resultaten waren positief! Het effect was subtiel maar baanbrekend. Zaken waren niet hetzelfde na de verandering. Ze waren beter. Zelf dien ik nog te beginnen aan deze fase, maar ik ben zeer benieuwd naar het effect wat het op mij heeft.

 c. Energie psychologie

De volgende stap in het herprogrammeren is door het gebruik van een nieuwe methode in genezen genaamd energie psychologie. Er zijn veel varianten in energie psychologie, maar een ding is duidelijk. Energie psychologie kan binnen minuten radicale veranderingen aanbrengen in iemand zijn gedrag en zijn onderbewuste programma’s veranderen.

Tot voor kort waren de feelgoodresultaten van energie balancerende technologieën eenvoudigweg subjectieve ervaringen van individuen. Nieuwe 3-D brain-mapping studies hebben echter meetbare, objectieve gegevens opgeleverd die significante en blijvende veranderingen in hersengedrag laten zien na enkel tien minuten durende PSYCH-K sessie. Ook is uit het onderzoek gekomen dat PSYCH-K zorgt dat beide hersenhelften van het brein worden gebruikt. Volgens neurowetenschapper Jeffrey LL. Fannin PHD zal de persoon in een staat van hoger bewustwording komen wanneer beide hersenhelften worden gebruikt. De volgende stap voor mensheid dus, is dat niet geweldig!

 d. Communicatie

Om het honeymoon effect te creëren is het uitermate belangrijk dat je als koppel leert te communiceren op een dieper niveau. Dit kan niet gebeuren als enkel een van de twee zich bewust is van de diepgewortelde negatieve programma’s. Als beide namelijk bewust zijn van hun gedragingen, dan kunnen ruzies worden omgezet in volwassen discussies. Verandering vereist namelijk een team.

 e. Geduld en oefenen

En dit is natuurlijk een opendeur, maar het dient genoemd te worden. Ben lief voor jezelf en ben geduldig. Het is logisch dat het tijd kost om langlopende programma’s te herprogrammeren. Ze bestaan soms al jaren en zullen terugvechten om te blijven bestaan. Houd vol en stop niet. Door je negatieve gedrag aan te passen zul je hemel op aarde creëren!

Uitleg video

conclusie

Wat fijn zeg. Nou zijn wij allemaal in staat om ons leven te verbeteren en de staat van verliefdheid vast te houden. Want wij weten allemaal dat het zeker de moeite waard is.

Zelf geloof ik heilig in de methode van Bruce en ga ik binnenkort beginnen met subliminale bandjes. Tot nu toe is het volgen van de stappen echt geweldig geweest. Door meer mindful te zijn ervaar ik minder stress en meer levensgenot. Ook hebben de producten van Organic India mij zeker geholpen. Het product wat ik op dit moment gebruik is het supplement ASHWAGANDHA

Organic India ASHWAGANDHA - 90 CAPSULES - tjuptjup

Organic India ASHWAGANDHA 

Zelf ben ik zeer benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het weten in de comments!

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief en krijg gratis verzending op je volgende bestelling. 

 https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=10510&awinaffid=696511&clickref=Blog+Tulsi&ued=https%3A%2F%2Fwww.thuisbezorgd.nl%2F

 

 

 

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerdfeedback management tool